Uslovi korištenja

Ovaj dokument je izdan elektronskim putem, te je pravovaljan bez žiga ili potpisa odgovorne osobe.

1. Osnovno

Ovi uvjeti korištenja vrijede između Global Media Hostinga (Global Media d.o.o. 1. Marta 12, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4210519000007) kao pružatelja webhosting usluga i svih korisnika tih usluga, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim osobama (u daljnjem tekstu "KORISNIK"). Navedeni uvjeti su nužni kako bismo pružili visokokvalitetnu uslugu svim našim korisnicima, istovremeno ispunjavajući naše zakonske i moralne obveze. Nepoštivanje bilo kojeg od navedenih uvjeta rezultirat će suspenzijom korisničkog računa, bez prethodne najave.

2. Nelegalno korištenje

 • Naši serveri su namijenjeni za upotrebu samo u skladu s zakonom. Strogo je zabranjeno prenositi, pohranjivati ili distribuirati informacije, podatke ili materijale koji krše bilo koji zakon ili propis. To uključuje, ali nije ograničeno na, materijale koji su zaštićeni autorskim pravima, zaštitnim znakovima, poslovnim tajnama ili drugim oblicima intelektualnog vlasništva, a koji se koriste bez odobrenja, kao i materijale koji su uvredljivi, ilegalno prijeteći ili krše zakone o izvozu. Evo nekoliko primjera neprihvatljivog sadržaja ili veza:
  • Piratski softver
  • Hakerski programi ili arhive
  • Warez stranice
  • MP3 datoteke
  • IRC botovi
 • Korisnik naših usluga se obvezuje nadoknaditi štetu i neće držati Global Hosting odgovornim za eventualne tužbe proizašle iz korištenja usluga, koje bi mogle nanijeti štetu pretplatniku ili bilo kojoj drugoj strani. Global Hosting ima isključivo pravo odlučiti što se smatra kršenjem ovih pravila.

3. IRC

Trenutno nije dopuštena upotreba IRC-a, Egg Drops-a, BNC-a niti IRC botova na našim serverima. Datoteke koje sadrže smjernice za IRC ili bilo koje od navedenih stavki su također zabranjene. Također, nije dopušteno korištenje bilo kojeg programa koji djeluje kao IRC server ili pruža chat usluge u pozadini.

4. Proxy

Na našoj zakupljenoj Shared webhosting usluzi nije dozvoljena upotreba bilo kakvih proxy servera, bez obzira da li se radi o osobnoj ili poslovnoj upotrebi. Također, zabranjeni su i fajlovi koji funkcioniraju ili se ponašaju kao proxy, te fajlovi koji sadrže smjernice za korištenje proxyja ili sličnih alata.

5. Background procesi i nedozvoljene skripte

 • Na zakupljenoj Shared webhosting usluzi nisu dozvoljeni background programi i skripte kao što su:

  • IRC serveri
  • Traffic Exchange, HitLeap, Automated Browsing, Crawlers, iMarcos, AutoSurf...
  • Email Marketing / Mass Mailing
  • Audio/Video Streaming
  • Investicijski sajtovi (HYIP, FOREX, E-Gold Exchange, Second Life/Linden Exchange, Ponzi, MLM/Pyramid Scheme)
  • Bank Debentures / Bank Debenture Trading Programi
  • MUDs / RPGs / PBBGs
  • Fraudulent / Phishing / Replike sajtova
  • Programi za rudarenje kripto valuta
  • zPanel / Sentora / Kloxo Panel
  • DDoS-prone aplikacije ili booteri / flood skripte / IP spoofing programi
  • IP Skeneri / Port Skeneri ili Bruteforce Programi
  • Open DNS resolveri or recursori
  • Cracking alati
 • 6. UCE (Unsolicited Commerce Email) ili SPAM

  Potpuno je zabranjeno slanje neželjenih e-mail poruka ili vršenje spama putem servera koje pruža Global Hosting ili putem e-mail adrese koju pruža Global Hosting. Odluka o kršenju ovog pravila je isključivo u nadležnosti Global Media Hostinga.

  7. Zloupotreba servera i servisa

  Potpuno je zabranjeno svako djelovanje koje ima za cilj destabiliziranje ili oštećenje servera Global Media Hostinga ili naših korisnika, kao i neopravdano opterećivanje resursa naše tehničke podrške. Nepoštivanje ovih smjernica i pravila rezultirat će deaktivacijom korisničkog računa i/ili mogućom građanskom odgovornošću. Imamo pravo ukloniti bilo koji korisnički račun bez prethodne obavijesti i obrazložiti razloge za takvu akciju.

  8. Odgovornosti korisnika

  KORISNIK je odgovoran za sve aktivnosti koje se izvršavaju putem njegovog korisničkog računa, osim ako se jasno dokaže da je žrtva vanjskog hakiranja ili krivotvorenja identiteta. Također, KORISNIK je odgovoran za osiguravanje sigurnosti svog korisničkog imena i lozinke. KORISNIK preuzima odgovornost za sav materijal koji se nalazi na njegovoj web stranici, čak i ako je postavljen od strane treće osobe. Upotreba usluga Global Media Hostinga zahtijeva određenu razinu znanja o internet jezicima, protokolima i programima.

  9. Backup

  Global Hosting redovno izrađuje sedmične i mjesečne sigurnosne kopije na svim Shared Webhosting serverima. Međutim, važno je napomenuti da Global Hosting ne snosi odgovornost za eventualni gubitak podataka, vremena, prihoda ili drugih resursa zbog loše izrađenih sigurnosnih kopija ili nepostojanja istih. Prihvatanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik pristaje preuzeti odgovornost za svoje podatke i samostalno izraditi vlastite sigurnosne kopije, neovisno o uslugama koje pruža Global Hosting.

  10. Unlimited Hosting

 • Paket web hostinga "Global Unlimited" je baziran na fer korištenju resursa (fair use) a fer osnova je definirana iskustvom korisnika navedenog paketa. To znači da iskorištenost naših resursa ne smiju biti drastično veći od iskorištenost koju su ostvarili postojeći korisnici navedenog paketa. Paket web hostinga "Global Unlimited" ne smije se koristiti u sljedeće svrhe:

  • Streaming sadržaja (različitog od sadržaja Vaše web stranice)
  • Uređivanje veoma velikih galerija fotografija
  • Čuvanje velikog broja nekompresovanih ili velikih digitalnih fotografija
  • Javni online FTP
  • Distribuciju velikog broja audio ili video datoteka, poput MP3 datoteka
  • Online backupi (npr. backup osobnog računara, ili laptopa, i/ili drugih datoteka koje nisu direktno vezane za Vašu web stranicu)
  • Korisnik web hosting paketa "Global Unlimited" se slaže da Global Media d.o.o. može ukloniti nedozvoljene i neprikladne materijale sa našeg servera bilo kada, bez prethodne obavijesti, ukoliko je korisnik prekršio neko od navedenih pravila. Korisnik paketa "Global Unlimited" se slaže da Global Media d.o.o. može obrisati sljedeće datoteke, ukoliko te datoteke vrše prekomjerno korištenje diskovnog prostora, pogotovo ukoliko takva radnja negativno utiče na druge korisnike:

  • cPanel, ili drugi backup koji je smješten lokalno
  • Softaculous backup koji je smješten lokalno
  • Softaculous backup temp datoteke
  • CMS backupi smješteni lokalno
  • CMS backup temp datoteke
  • CMS backup logovi
  • Error logovi prekomjerne veličine
  • Bilo koje druge datoteke prekomjerne veličine koji nisu prijeko potrebni za osnovnu funkcionalnost web stranice , ili ne sadrže podatke velike važnosti.

 • 11. Produženje korištenja domene

  Nakon što naziv domena istekne, isti prolazi kroz tri perioda:


  Grace period:
  Nakon što Vaša domena istekne ista se nalazi u grace periodu, i imate mogućnost produženje iste bez dodatnih troškova reaktivacije. Grace priod traje 30 dana.


  Redemption period (karantin period):
  Ako propustite produžiti korištenje domene u određenom vremenskom razdoblju, imate dodatnih 30 dana (tzv. redemption period) u kojima još uvijek imate pravo na produženje korištenja iste. Međutim, tijekom redemption perioda, produženje korištenja domene podliježe dodatnim naknadama. Ove naknade nisu iste za sve vrste domena, stoga vas molimo da provjerite cijene prije odluke o produženju korištenja domene u redemption periodu. Nakon isteka redemption perioda registracija domene se briše, i naziv domene postaje dostupan za opću registraciju. Naknada za reaktivaciju .ba domene koja se nalazi u redemption periodu (karantin period) iznosi 25.00 KM, dok je naknada za internacionalne domene koje su u redemption periodu 585.00 KM.


  Delete period:
  Delete period je razdoblje od 5 dana nakon isteka redemption perioda u kojem se registracija domene briše i domena postaje dostupna za opću registraciju. Tijekom delete perioda, nije moguće produžiti korištenje domene, i naziv domene se ne može rezervirati za buduću registraciju. Nakon isteka delete perioda naziv domene postaje dostupan za opću registraciju, ukoliko glavni registar istu ne zadrži za prodaju na aukciji.

  Molimo vas da budete svjesni vremenskih ograničenja u vezi sa isticanjem domena, i produženjem korištenja istih, te da plaćanje za isto izvršite pravovremeno, a najkasnije nekoliko dana prije datuma isticanja domene. Smatra se da su sredstva koja ste uplatili primljena nakon što su ista pristigla na naš transakcijski račun.

  Također, molimo vas da budete oprezni pri registraciji i produženuju korištenja domena, kako ne biste propustili svoju željenu domenu. Naša platforma će vas uvijek obavijestiti o datumima važnosti, i nuditi vam opcije za produženje korištenja domene u roku.

  12. Domain WHOIS informacije

  Ukoliko je riječ o registraciji domene na našem servisu, korisnik je suglasan da njegovi osobni podaci kao što su ime, adresa, email adresa i broj telefona mogu biti objavljeni u javnoj whois bazi domain registra, a sukladno pravilima ICANNa.

  13. Besplatna domena

  Pravo na besplatnu domenu ostvarujete ukoliko uz web hosting paket naručite neku od domena iz naše ponude, a koja u cjenovniku ima naglasak "bespladna domena". Besplatna domena mora biti identična main domeni web hostinga koji se zakupljuje, te mora biti zakupljena u istoj narudžbi uz web hosting uslugu.

  14. Otkazivanje usluge

  Korisnici/kupci naručenu uslugu mogu otkazati u bilo kojem trenutku. Otkazivanje mora biti napravljeno putem opcije za otkaz usluge unutar korisničkog portala na portal.globalhosting.ba. Naknade koje su plaćene Global Hosting nema obavezu vratiti, bez obzira u kojem periodu korištenja usluge je korisnik odustao od daljnjeg korištenja iste. Ako korisnik nakon otkaza usluge zatraži njenu ponovnu aktivaciju, zajedno s povratom prijašnjih korisnikovih datoteka te ako Global Hosting ima u nekom obliku pohranjene korisnikove datoteke i postoji mogućnost vraćanja istih, korisniku može biti ponuđeno vraćanje tih podataka odnosno ponovno podešavanje korisničkog računa. U slučaju da korisnik/kupac nakon otkazivanja usluge zatraži njenu ponovnu aktivaciju, korisnik/kupac je dužan izvršiti i uplatu u skladu sa važećim cjenikom usluga Global Media Hostinga.

  15. Reaktivacija terminirane usluge

  Tokom 25 dana od dana isteka usluge ista se nalazi u statusu "suspendirana". Unutar tog perioda korisnici imaju mogućnost produženja usluge po cijeni iz važećeg cjenika, a bez dodatnih troškova reaktivacije usluge. Nakon proteka 25-dnevnog perioda se vrši terminiranje usluge pri čemu se brišu svi korisnički fajlovi. Ukoliko je usluga terminirana, a podaci od korisničkog web hosting naloga su i dalje dostupni na backup serveru, moguće je izvršiti produženje usluge po cijeni iz važećeg cjenika, a uz dodatnu jednokratnu naknada za reaktivaciju terminirane usluge, koja iznosi 25.00 KM.

  16. Plaćanje

  Naša usluga se isključivo temelji na pred-plaćenoj usluzi (tzv. PRE-PAID), koja može biti u periodima od jednog mjeseca do jedne godine. Global Hosting nije dužan pružiti uslugu korisniku koji nije podmirio sva svoja dugovanja za nadolazeći naručeni period. Global Hosting zadržava pravo da onemogući pristup svim uslugama KORISNIKA, ukoliko isti ima neizmirenih dugovanja prema Global Media Hostingu, sve do izmirenja istih. Global Hosting se obavezuje da ce kontaktirati KORISNIKA najkasnije 30 dana i 7 dana prije isteka zakupljene usluge, te mu ponuditi produženje ili deaktivaciju iste. Sve Global Hosting usluge se naplaćuju prema važećem cjeniku koji se može pronaći na Internet adresi www.globalhosting.ba. Ukoliko se radi o produženju usluge, korisnik plaća cijenu po cjeniku važećem na dan produženja usluge. Global Media d.o.o. zadržava pravo na promjenu ugovorene cijene.

  17. Aktivnosti koje poduzima Global Hosting

  Svako nepoštivanje i/ili neispunjavanje navedenih odredbi i uvjeta od strane korisnika je temelj za deaktivaciju računa. Global Hosting zadržava pravo uklanjanja korisničkog računa bez prethodne obavijesti. Kada Global Hosting primjeti navedena nepridržavanja svojih pravila, bit će pokrenuta istraga. Tijekom istrage, Global Hosting može ograničiti korisnikov pristup u svrhu sprečavanja daljnjih potencijalno neovlaštenih aktivnosti. Ovisno o ozbiljnosti prekršaja, Global Hosting može ograničiti, suspendirati, ili ukinuti korisnikov korisnički račun i/ili poduzeti druge aktivnosti vezane uz građansku odgovornost. Ako je prekršaj kriminalno djelo, Global Hosting će obavijestiti primjereni organ vlasti. Korisnici oslobađaju Global Hosting odgovornosti za štetu nastalu korisnicima ili nekom drugome kroz upotrebu Global Media Hostingovih usluga. Global Hosting Shared Hosting/VPS usluge (usluge gdje više korisnika dijeli iste hardverske resurse) se nude takve kakve jesu bez ikakvih garancija, izravnih ili impliciranih. Ne tvrdimo niti garantiramo da će naša usluga biti potpuna, sigurna, neprekinuta i bez greški.

  18. Promjene

  Global Hosting zadržava pravo da dodaje, briše ili mijenja bilo koji uvjet bilo kad i bez prethodne najave.


  Prihvaćanjem ovih uvjeta obavezujete se poštivati iste!

  Vaša privatnost nam je važna

  Koristimo kolačiće za pružanje naših usluga te za analitiku i marketing. Da biste saznali više o našoj upotrebi kolačića, pogledajte našu Politiku privatnosti i Obavijest o kolačićima i praćenju. Nastavkom pretraživanja naše web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.
  Postavke